Дубай е страната на мечтите. Преди малко повече от 100 години

...
Дубай е страната на мечтите. Преди малко повече от 100 години
Коментари Харесай

Един вълнуващ Инстаграм разказ за Дубай

Дубай е страната на фантазиите. Преди малко повече от 100 години това, което в този момент е забързан метрополис, е било единствено пустиня – докъдето ни видят очите. Днес Дубай е по-голям, по-впечатляващ и по-блестящ от всеки път. Превърнал се е в една изключително привлекателна дестинация, която по забавен метод съчетава старинното с модерното. Градът е известен с безкрайните си пясъчни дюни, слънцето и немислимите огромни архитектурни планове. 
    View this post on Instagram           
A post shared by pipt.com (@pipt) on May 21, 2018 at 10:01am PDT

Ню Йорк се гордее с Chrysler Building? Дубай има два – и те са даже по-високи. Аспен предлага ски условия от международна класа? Дубай разполага с 22 500 квадратни метра скатове на територията си. Не е чудно, че градът е все по-популярна туристическа дестинация, изключително за тези, които желаят да качат невероятни фотоси в Инстаграм профилите си. Ако обичате блясъка и екзотиката, Дубай е вашето място. Ето и нашите рекомендации за това къде да направите снимките, които ще предизвикат удивление в обществените мрежи! 

Бурдж Халифа

Разбира се, че най-високата постройка в света (скоро ще бъде втората по височина, защото Дубай не може просто да има една от най-високите здания в света) е наложителна в Инстаграм сбирката от фотоси. Бурдж Халифа има 154 етажа и е висок 829,8 метра. Сградата е част от комплекса Даунтаун Дубай, разположен наоколо до основния търговски квартал на града и заемащ площ от 2 кв. км, като основен проектант на внушителната сграда е американецът Ейдриън Смит.

Трудно е да се получи неприятна фотография тук. Но още по-трудно е да се направи такава, която да обхване цялото великолепие на постройката. Ако сте същински експерти и разполагате с нужната техника, може да ви се получи нещо като фрагмента по-долу. 
   View this post on Instagram           
A post shared by Burj Khalifa (@burjkhalifa) on Jul 30, 2019 at 9:21am PDT

Ако обаче сте дилетант като мен, по-добре се насочете към панорамната разходка из небостъргача. За задачата би трябвало да си купите билет и да се опитате да сте по-ранобудни, тъй като опашките от искащи да видят великолепието на Бурдж Халива от вътрешната страна са в действителност големи. От 124-ти, 125-и и 148-и етаж се разкриват приказни гледки към Дубай, и то от разнообразни ъгли. Можете да заснемете превъзходните сини води на Фонтана на Дубай или да уловите хубостта на изкуствено основания архипелаг от 300 острова, ситуирани във формата на континентите на Земята –  " Светът " (The World). 
    View this post on Instagram           
A post shared by Burj Khalifa (@burjkhalifa) on Apr 30, 2019 at 8:02am PDT

Вижте и другите забележителности....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР